Новини

Грибний сезон – сезон отруєнь?


Восени тисячі українці вирушають до лісів на тихе полювання. Тож не дивина, що саме в грибний сезон збільшується кількість отруєнь. Основне правило при зборі осіннього врожаю – треба збирати лише добре знайомі гриби, які можна вживати в їжу.
Іноді навіть їстивні гриби можуть стати причиною отруєння. Це буває у тих випадках, коли вони перезріли або після тривалого зберігання. Гриби належать до продуктів, що швидко псуються, тому переробляти їх треба у день збирання.
Побутує хибне уявлення, мовляв гриби краще взагалі не збирати і не їсти, щоб уникнути отруєнь. Та цей продукт є корисним, та може замінити м’ясо, фрукти і масло одночасно. Лікувальні властивості грибів доведені науково.
Нерідко їстивні гриби мають отруйних «двійників». Наприклад, отруйним двійником лисички є лисичка несправжня.
Найбільшим попитом серед українців користуються білі та польські. Продавці ж грибів переконують, що добре знаються та товарі.
Експерти радять, якщо ви не прихильник «тихого полювання», але все одно любите вживати гриби ‒ не купуйте їх біля магазину чи на стихійних ринках. Варто купувати лише в магазинах і на стаціонарних ринках, де вони обов’язково проходять санітарний контроль.

Залишити відповідь

Усі Новини

Вподобати Правда ТУТ