Новини

Українці споживають м’ясо і молоко у 2-3 рази менше від фізіологічної норми


Про це під час прес-конференції журналістам повідомив генеральний директор “Центру підвищення ефективності у тваринництві” Микола Бабенко. Посилаючись на дані продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО), він нагадав, що українці споживають м’ясо і молокоа у 2-3 рази менше від фізіологічної норми. Причина – у вартості продукту, вважає експерт.

“У будь-якому супермаркеті в Польщі 1 л молока коштує від 12 грн, 1 кг свинини — від 63 грн. Це при тому, що мінімальна зарплата у поляків становить близько 500 євро – 15 тис. грн, а середня по країні – 1100 євро, це десь 33 тис. грн. Тобто, зі значно більшими доходами наші сусіди мають можливість харчуватися, купувати продукти за нижчими цінами. За даними експерта, минулого року споживання свинини в країнах ЄС становило 45 кг на душу населення, у Китаї – 40 кг, в Росії – 30 кг, а в Україні – всього 15 кг.

Залишити відповідь

Усі Новини

Вподобати Правда ТУТ